Reformatted and no sound
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: Reformatted and no sound

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    11

    Reformatted and no sound

    Hello, I just reformatted my harddrive, I have no sound and in my device manager says Multimedia Audio Controller under Other Devices, and theres two other things I'm pretty sure shouldn't even be on there, but i think got on there from the 20 different drivers and things ive tried from other forms, now I know its common but I've tried everything, even from forums with the same problem and same M/b and Sound card, well...
    Theres the !Multimedia Audio Controller and these two !Microsoft Kernel Audo Acoustic Echo Counceller and audio splitter.

    I have a:
    P4S5A/Dx Motherboard, with a built in sound card.
    and I beleive I had C-media before reformat, and ive tried everything related to the mother board and C-media and then some. This first time I've ever used a forumn so I apologize.

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    11
    Oh yea, I tried this program EVEREST, lot of forumns said try it and it said this in the report

    Motherboard:
    CPU Type Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133)
    Motherboard Name ECS P4S5A/DX+ (5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio)
    Motherboard Chipset SiS 645DX
    System Memory [ TRIAL VERSION ]
    BIOS Type AMI (08/22/02)
    Communication Port Communications Port (COM1)
    Communication Port Communications Port (COM2)
    Communication Port ECP Printer Port (LPT1)

    Display:
    Video Adapter NVIDIA GeForce4 MX 440 (Microsoft Corporation) (64 MB)
    3D Accelerator nVIDIA GeForce4 MX 440
    Monitor CTX VL700 Series [17" CRT]

    Multimedia:
    Audio Adapter C-Media CMI9738 @ SiS 7012 Audio Device

    Storage:
    IDE Controller SiS PCI IDE Controller
    Disk Drive WDC WD200EB-00BHF0 (18 GB, IDE)
    Disk Drive WDC WD400BB-00DEA0 (37 GB, IDE)
    Optical Drive Compaq DVD-ROM DVD-113R (6x/32x DVD-ROM)
    Optical Drive SONY CD-ROM CDU5211 (52x CD-ROM)
    SMART Hard Disks Status OK

    Partitions:
    C: (NTFS) [ TRIAL VERSION ]
    D: (FAT32) 3992 MB (754 MB free)
    E: (NTFS) 15092 MB (1904 MB free)
    Total Size [ TRIAL VERSION ]

    Input:
    Keyboard PC/AT Enhanced PS/2 Keyboard (101/102-Key)
    Mouse Microsoft PS/2 Mouse

    Network:
    Primary IP Address [ TRIAL VERSION ]
    Primary MAC Address 00-14-6C-75-EA-C5
    Network Adapter Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC (192. [ TRIAL VERSION ])

    Peripherals:
    USB1 Controller SiS 7001 PCI-USB Open Host Controller
    USB1 Controller SiS 7001 PCI-USB Open Host Controller
    USB1 Controller SiS 7001 PCI-USB Open Host Controller
    USB2 Controller SiS 7002 USB 2.0 Enhanced Host Controller

    DMI:
    DMI BIOS Vendor American Megatrends Inc.
    DMI BIOS Version 07.00T
    DMI System Manufacturer ECS
    DMI System Product P4S5A/DX+
    DMI System Version 1.0
    DMI System Serial Number [ TRIAL VERSION ]
    DMI Motherboard Manufacturer ECS
    DMI Motherboard Product P4S5A/DX+
    DMI Motherboard Version 1.0
    DMI Motherboard Serial Number [ TRIAL VERSION ]
    DMI Chassis Manufacturer ECS
    DMI Chassis Version 1.0
    DMI Chassis Serial Number [ TRIAL VERSION ]
    DMI Chassis Asset Tag [ TRIAL VERSION ]
    DMI Chassis Type Desktop Case
    DMI Total / Free Memory Sockets 4 / 3

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    11
    I just did a system restore to before i started the drivers so i can start fresh so please guys tell me what to do. Thnx

  4. #4
    Super Moderator Ferrit's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Vancouver Island The Real Canada
    Posts
    4,915
    This page sgould have the sound drivers for your motherboard
    http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloa...nuID=0&LanID=9
    Pick the correct operating system
    Gigabyte 990XA-UD3
    AMD FX 8350 4ghz OCTO-Core
    Windows 8.1 PRO 64
    Adata 256 gig SSD
    Kingston HyperX 1600 32 Gigs
    Sapphire 7770 1gig
    Enermax Liberty Modular 620
    www.northernaurora.net
    http://www.northernaurora.net/page/chat.html

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    11
    There is no install exe inside it was just a zip file

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    11
    And I got a cool Ferret name Veasel

  7. #7
    Registered User xpuser357's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Poplar Bluff, Mo.
    Posts
    1,314
    http://members.ozemail.com.au/~nulifetv/freezip/

    You can download the free zip utility to extract your driver.

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    11
    Lol, I know how to unzip but theres just a few files inside, no exe to install, i dont know where or what to do with the files, A3D.DLL, sis7012(security Catalog), sis7012(System file), SIS7012(system information), Unist2k

  9. #9
    Registered User xpuser357's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Poplar Bluff, Mo.
    Posts
    1,314
    Ok put your files in a folder on C: drive. Go to add hardware and run the
    utility until it finds your audio card. Go to (I `m going by memory so bare with me please) find drivers pick from files not cdrom. then browse to your folder
    and hopefully it will work.

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    11
    i put them in c drive, then it asked is it connected or not, i put yes then picked !Multimedia Audio Controller, and it said The drivers for this device are not installed. (Code 28)

  11. #11
    Registered User
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    11
    I've reformatted before, and i dont beleive i had this problem i downloaded like one thing and it was find, from C-media or something and it gave me sound gave me the volume control on the task bar/ the speaker icon

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    11
    I dont know if this helps but everest says this too Field Value
    Device Properties
    Device Description SiS 7012 Audio Device
    Bus Type PCI
    Bus / Device / Function 0 / 2 / 7
    Device ID 1039-7012
    Subsystem ID A007-1019
    Device Class 0401 (Audio Device)
    Revision A0
    Fast Back-to-Back Transactions Supported, Disabled

    Device Features
    66 MHz Operation Not Supported
    Bus Mastering Enabled

    and this too:

    Memory 000A0000-000BFFFF Undetermined SIS Processor to
    (BUNCH OF STUFF IN BETWEEN)
    Port D800-D87F Undetermined Multimedia Audio Controller
    Port DC00-DCFF Undetermined Multimedia Audio Controller
    Last edited by Prestone; December 24th, 2006 at 10:52 PM.

  13. #13
    Super Moderator Ferrit's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Vancouver Island The Real Canada
    Posts
    4,915
    Go to the device manager and find Multimedia audio controller.
    Right click on it and choose properties.
    Go to the driver tab at the top
    Next window should provide either Update driver or reinstall driver.
    Click that and then show it where you put the files in a folder on the cdrive
    Gigabyte 990XA-UD3
    AMD FX 8350 4ghz OCTO-Core
    Windows 8.1 PRO 64
    Adata 256 gig SSD
    Kingston HyperX 1600 32 Gigs
    Sapphire 7770 1gig
    Enermax Liberty Modular 620
    www.northernaurora.net
    http://www.northernaurora.net/page/chat.html

  14. #14
    Registered User
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    11
    I've tried that

  15. #15
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada, Eh!
    Posts
    4,024
    Prestone, it helps when our suggestions DON'T work to tell us what error or other messages you get.

    For instance, if you directed the driver update to the .inf file in the folder you were advised to make for the downloaded and unzipped files, and if that was the wrong .inf, you would have gotten a message.

    Did you? What was it?

    tx

Similar Threads

  1. No Sound After Reformat
    By weezerd0g in forum Sound Card Drivers
    Replies: 18
    Last Post: May 1st, 2005, 11:08 AM
  2. No sound after reformat......help
    By justme_ in forum Sound Card Drivers
    Replies: 6
    Last Post: December 18th, 2004, 10:15 PM
  3. No sound on Hp pavilion 712a
    By jewelz in forum Sound Card Drivers
    Replies: 6
    Last Post: April 21st, 2004, 08:08 AM
  4. No Sound!
    By matt10 in forum Sound Card Drivers
    Replies: 13
    Last Post: January 10th, 2003, 06:20 AM
  5. [RESOLVED] No sound / no card detected
    By Davester in forum Sound Card Drivers
    Replies: 2
    Last Post: June 21st, 1999, 12:59 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •