How to Upgrade Win7 from Downgrade
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: How to Upgrade Win7 from Downgrade

  1. #1
    Registered User Twigs's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Wallkill, NY
    Posts
    408

    Question How to Upgrade Win7 from Downgrade

    My Dell with XP was installed with Win 7 pro but was downgraded to XP. How can I upgrade the Win 7 so I have windows 7 Pro running instead on XP
    Thank you !!!
    Twigs

  2. #2
    Administrator Steve R Jones's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    233
    In short - You can't. aka there isn't an upgrade path that will save your apps etc...

    You could add another drive and purchase win 7 and dual boot.... Or wipe the current drive and install 7.
    Imagine a world where dogs took bad owners to the pound...


    http://www.hopeforpaws.org/

  3. #3
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Riviera Beach, Maryland, USA
    Posts
    367
    I have upgraded an Acer laptop from XP to Vista, then upgraded Vista to 7. PITA but it did work. "It" meaning Windows worked okay. Many of the little programs that worked on XP no longer worked on 7 however. Microsoft's PowerToys are one example.
    --
    Doc
    ___________Microsoft Safety & Security Center___________
    \____________________ ____.-.____ ____________________/
    \_____________\ -._)!(_.- /_____________/
    \_______\. ~\ /~ ./_______/
    \_______/

    "Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from religious conviction" -Blaise Pascal

  4. #4
    Registered User Twigs's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Wallkill, NY
    Posts
    408
    Was given the Key code for Window 7 when the computer was bought. But was not given a Win 7 CD just an XP CD from Dell. Can I download Win 7 from Dell with the Key Code?
    Thank you !!!
    Twigs

  5. #5
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Riviera Beach, Maryland, USA
    Posts
    367
    --
    Doc
    ___________Microsoft Safety & Security Center___________
    \____________________ ____.-.____ ____________________/
    \_____________\ -._)!(_.- /_____________/
    \_______\. ~\ /~ ./_______/
    \_______/

    "Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from religious conviction" -Blaise Pascal

  6. #6
    Registered User Twigs's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Wallkill, NY
    Posts
    408
    I tried the Win 7 but gave me an error telling me it could download Win 7 due to it was installed by Manufacturer..
    I'm doing this crazy thing due to Turbo Tax will not support XP..I was able to install Turbo Tax, but was getting errors while using it..
    Last edited by Twigs; January 8th, 2016 at 09:24 PM.
    Thank you !!!
    Twigs

  7. #7
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Riviera Beach, Maryland, USA
    Posts
    367
    --
    Doc
    ___________Microsoft Safety & Security Center___________
    \____________________ ____.-.____ ____________________/
    \_____________\ -._)!(_.- /_____________/
    \_______\. ~\ /~ ./_______/
    \_______/

    "Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from religious conviction" -Blaise Pascal

  8. #8
    Administrator Steve R Jones's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    233
    Dell will mail you a Win 7 dvd for the price of shipping.

  9. #9
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Riviera Beach, Maryland, USA
    Posts
    367

    Thumbs up

    There you go, even better. Thanks Steve.
    --
    Doc
    ___________Microsoft Safety & Security Center___________
    \____________________ ____.-.____ ____________________/
    \_____________\ -._)!(_.- /_____________/
    \_______\. ~\ /~ ./_______/
    \_______/

    "Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from religious conviction" -Blaise Pascal

  10. #10
    Registered User Twigs's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Wallkill, NY
    Posts
    408
    Thanks everyone..I will check out Dell
    Thank you !!!
    Twigs

  11. #11
    Registered User Twigs's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Wallkill, NY
    Posts
    408
    Hey Dr...
    I always get confused with the 32 bits & 64 bits. How can I tell if my computer has what.
    Thank you !!!
    Twigs

  12. #12
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Riviera Beach, Maryland, USA
    Posts
    367
    Press [Winkey][Pause], (or click Start, right-click Computer and select Properties), and to the right of "System type:" it'll tell you whether it's a 32-bit or 64-bit of Windows.
    --
    Doc
    ___________Microsoft Safety & Security Center___________
    \____________________ ____.-.____ ____________________/
    \_____________\ -._)!(_.- /_____________/
    \_______\. ~\ /~ ./_______/
    \_______/

    "Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from religious conviction" -Blaise Pascal

  13. #13
    Registered User Twigs's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Wallkill, NY
    Posts
    408
    You would think that was the spot. But not on my computer..but with more investigation I saw a string that said System32..
    Thank you !!!
    Twigs

  14. #14
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Riviera Beach, Maryland, USA
    Posts
    367
    Are you using Windows 7?

    Something else you can try is to click Start, type in msinfo32 and press [Enter]. In the right pane, to the right of "System type:" mine says "x64-based PC".
    --
    Doc
    ___________Microsoft Safety & Security Center___________
    \____________________ ____.-.____ ____________________/
    \_____________\ -._)!(_.- /_____________/
    \_______\. ~\ /~ ./_______/
    \_______/

    "Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from religious conviction" -Blaise Pascal

  15. #15
    Registered User Twigs's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Wallkill, NY
    Posts
    408
    No I'm not using Win 7..I want to and have a Key code but no DVD..I'm using XPpro

    When I typed in msinfo32..I got a list of items..under system type it says" X86-based PC"
    Last edited by Twigs; January 10th, 2016 at 11:04 AM.
    Thank you !!!
    Twigs

Similar Threads

  1. Upgrade Vista Home Premium to Win7 Ult
    By subah in forum Windows 7
    Replies: 3
    Last Post: March 3rd, 2010, 04:51 AM
  2. XP downgrade
    By MobilePCPhysician in forum Tech-To-Tech
    Replies: 10
    Last Post: January 16th, 2006, 09:45 PM
  3. Downgrade rights? Ever hear of this?
    By techs in forum Tech-To-Tech
    Replies: 19
    Last Post: January 21st, 2003, 06:04 PM
  4. [RESOLVED] Is there a way to downgrade DirectX?
    By rfmathis in forum Video Adapter/Monitor Drivers
    Replies: 6
    Last Post: March 16th, 2001, 05:43 PM
  5. [RESOLVED] Memory Upgrade = Downgrade
    By SiCkNuT in forum Tech Lounge & Tales
    Replies: 2
    Last Post: January 12th, 2001, 12:50 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •